Hem / Utbildning / Utbildningskalender

Hjälpledare - Svensk Gymnastik (8132)


Välkommen till kursen Hjälpledare - Svensk Gymnastik

Hjälpledare - Svensk Gymnastik är kursen för dig som har fått eller ska få ditt första uppdrag som ledare inom Svensk Gymnastik. Den är till för dig som vill utvecklas och stärkas i din roll som hjälpledare, oavsett ålder eller verksamhet. Kursen ger dig en introduktion till gymnastikens ledarskap, redskap, rörelse och lek. Du lär dig bland annat hur du kan bidra till en trygg träningsmiljö, samla de aktiva, ge instruktioner och feedback. Du lär dig också om din förening och hur ett vanligt träningspass går till.

Kursen är en digital distanskurs med praktiska moment som genomförs med handledare. När du registrerat dig till kursen kommer du att få en bekräftelse på mail. Kort där efter får du ett mail med inbjudan till kursmaterialet (mailet kommer från SISU Idrottsböcker). Se därför till att du anger en aktuell och rättstavad mailadress.

Kursen är uppdelad i sju avsnitt som beräknas ta ca fem lektionstimmar á 45 minuter. Tre lektionstimmar genomför du på egen hand, när det passar dig. Två lektionstimmar genomför du tillsammans med en handledare i din förening. Du kan själv välja vilken ordning du genomför avsnitten i men du rekommenderas att börja med avsnitten du gör på egen hand (avsnitt 1-6). Varje uppgift avslutas med att du markerar den som "klar" eller genomför ett quiz, där du behöver ha ett visst antal rätt för att kunna gå vidare till nästa uppgift. Du kan såklart genomföra quizet så många gånger du behöver. Om du har frågor kring inlogg eller har behov av support inuti kursmaterialet kan du vända dig till This is a mailto link

Kursplanen hittar du på denna sida 

Omfattning och material 
Kursens längd är fem lektioner á 45 minuter. En del av deltagarmaterialet är digitalt som du genomför på egen hand vid en dator. Två av kursens lektionstimmar genomförs tillsammans med en handledare i egen förening.

Förkunskapskrav 
Kursen har ingen åldersgräns. Deltagaren ska innan kursen ha genomfört Intro Svensk Gymnastik.