Kartläggning skadebild

En bild

AIM Control mobil

Skaderegistrering - få koll på skador och överbelastningar i vardagen

Inom det medicinska stödområdet - skaderegistrering - har vi utvecklat ett nära samarbete med aktören AIM Control, som tillhandahåller en förprogrammerad applikation för att svara på frågor kring hur man mår i sin idrottskropp.

Tanken är att kartlägga eventuella skadeproblemområden i våra olika discipliner, upptäcka eventuella uppkomna eller pågående förslitningsskador som kan leda till större problem eller traumaskador om de inte tillses och göra den aktive mer medveten om sin egen prestation i tränings-, tävlings- och återhämtningsfaser.

Gymnastikförbundet hoppas med denna möjlighet öka förståelsen för kroppens belastningspotential och begränsning hos varje enskild individ, tränare och förening så att varje gymnast kan få den bästa supporten för träning för just sin målsättning.

Här läser du mer om AIM Control och gymnastik: https://aimcontrol.se/gymnastik/index

Här finner du mer information om hur det går till och hur du tecknar ett intresse:

AIM Control föreningspaket:

PowerPoint - vad är det och hur gör man Pdf, 601 kB.

Information till förening och aktiva:

- flyer info förening Pdf, 342 kB.

- föreningspaket - stegvis guide för uppstart och registrering Pdf, 1 MB.

- info för aktiv/ vårdnadshavare Pdf, 950 kB.

Föreningar som har intresse av att ta ett helhetsgrepp kring skador och belastningar i sin verksamhet och koppla på skaderegistrering för den egna föreningen är välkomna att höra av sig direkt till Gymnastikförbundet på mail medicin@gymnastik.se

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer