Pride 2024

Järfällagymnasterna Pride 2023

Gå med Svensk Gymnastik i prideparaden den 3 augusti!

Inkludering och mångfald är något vi inom Svensk Gymnastik strävar efter men har fortfarande en bit kvar. Ett sätt att visa var vi står är att delta i Stockholm Prideparad. Årets tema i Stockholms Prideparad är Starkare tillsammans vilket ju passar oss alldeles utmärkt.

Har du aldrig upplevt känslan av att gå mitt i pridetåget så är det dags nu! Det är en magisk upplevelse och en sanslös boost att vara påhejad av 1000-tals åskådare under promenaden genom centrala Stockholm. Finns ingenstans där glädje, gemenskap och kärlek bättre sätter tonen. I årets parad ska vi visa att Svensk Gymnastik är något för alla och att rörelse verkligen är vårt språk! Järfällagymnsterna har under flera år gått i Stockholms Prideparad under devisen Här är alla välkomna! Det borde vara en självklarhet, eller hur?

Dansa och var "unstoppable" tillsammans med oss!

Förutom uppvisning med några av våra discipliner så får alla som går med oss i paraden den 3 augusti delta i vår gemensamma dans!

Det är en egenkoreograferad dans som kommer att sprida energi och glädje till åskådarna längs gatorna. En dans, skapad så att alla ska kunna hänga med, även de som sitter i rullstol. Låten till dansen är en remix av Sias "Unstoppable", som röstats fram bland våra följare på Instagram.

Mer information om genomförandet den 3 augusti kommer.

Har din förening ingen möjlighet att delta i Stockholms prideparad?

Kanske har ni en egen prideparad eller liknande tillställning i er hemstad där ni kan visa upp er med dansen? Visa er "ostoppbara", öva in den tillsammans, filma och lägg upp på sociala medier och tagga #jagärsvenskgymnastik #starkaretillsammans #pride2024.

Lär er koreografin

Låt: Unstoppable - Sia R3HAB remix

Vill du ladda ner koreografin?
Vill du ladda ner koreografin?


Hör gärna av er med frågor till:

Johanna Hedgårdh

Verksamhetsutvecklare inkludering

Se reportaget med Luis Cures som är tränare i truppgymnastik i Tullinge Gymnastikförening. Hör honom berätta om hur det kändes att komma till gymnastiken.