Maria Hellzenius - Verksamhetschef

En bild

Vad brinner du för i ditt jobb?
Jag älskar att vara en möjliggörare, att hitta på lösningar på saker. Jag vill vara med och skapa de bästa förutsättningarna för alla våra ledare att göra det de är bäst på – att leda gymnastik! Jag vill att det ska vara roligt, utmanande och enkelt att vara ledare. Jag beundrar alla ledare och hoppas att ni förstår hur viktiga ni är för de barn, ungdomar och vuxna ni möter varje vecka i hallen.

Vilket är ditt starkaste gymnastikminne?
Jag var med på en gymnastiktävling som barn, i Åkeshovshallen. Hallen kändes enorm och det var fullt på läktaren. Jag minns att det pirrade i magen när vi skulle ut på hallgolvet och visa allt vi lärt oss. Nerverna gjorde att jag nästan glömde delar av friståendet men jag kände av stundens allvar och fixade det. Känslan när jag sedan hade medaljen runt min hals – den är oslagbar och det minns jag starkt.

Vad gör du på ditt jobb?
Jag gör lite allt möjligt på mitt jobb. Varje dag ser olika ut och det är väldigt roligt tycker jag. Ena dagen sitter jag och gör kvartalsavstämningar för vår budget och i nästa stund sitter jag och diskuterar Bamsegympa med en ledare på telefon. Som verksamhetschef är jag operativt ansvarig över arbetet på kansliet. Tillsammans med mina grymma kollegor Rebecca och Malinorganiserar vi all utbildnings-, tävlings- och utvecklingsverksamhet regionalt och gentemot föreningarna i regionen.

Vad har du för smultronställe i Sverige?
Jag trivs som allra bäst i min svampskog i Dalsland, men jag kan ju inte gå in mer på detalj, man avslöjar ju inte sina svampställen! Men ett besök till Dalslands djupa skogar och närhet till Vänern kan jag absolut rekommendera.