Stefan Agnvall - ordförande

En bild

Gymnastikbakgrund?
Började som 8-åring med redskapsgymnastik i Vendelsö GF i slutet av 80-talet. Gruppen lades ned då tränaren slutade och mina föräldrar hittade Tyresögymnastiken som då hade en satsning på killar som ville träna och tävla i gymnastik. Kom snabbt in i ungdomslandslag sedan juniorlandslaget och var kort i seniorlandslaget innan jag slutade pga skador. Började själv träna killar i redskapsgymnastik som 16-åring när jag studerade på gymnastik-gymnasiet i Katrineholm. Detta fortsatte jag med i Tyresögymnastiken under några år varpå jag fick chansen att gå in som tränare i Hermes GK för deras kvinnliga elittrupp. Under den perioden kom jag i kontakt med KFUMs manliga elit och började själv träna och tävla i trupp. Under första officiella trupp EM 1996 hade jag varit tränare för Hermes som då tog guld och själv tävlade jag i KFUM och tog ett brons. Jag pensionerade mig från elitträning några år senare efter ett EM-silver i trupp med KFUM men fortsatte som tränare i både trupp och manlig artistisk gymnastik inom just KFUM. Fick möjlighet att arbeta som tränare på heltid, förbundskapten i manlig ag under 3 år och drev samtidigt igenom en total omstöpning av tränings- och tävlingssystemet för manlig ag. Var under den här perioden också tävlingsansvarig i region öst för MAG, hann med en sejour som kommittéordförande för det som idag är MTK Öst också…
Var tränare i Hammarbygymnasterna under några år för att träna nybörjare i MAG. Numera fungerar jag mer som mentor åt andra tränare.

Jag kom med in Manliga Tekniska Kommittén på riksnivå (MTK) efter 2010 någon gång och 2013 blev jag ordförande för denna vilket jag fortfarande är. Är tränare, domare, utbildare och har konstruerat många gymnastikutbildningar.

Har tränat gymnaster i manlig och kvinnlig artistisk gymnastik, manlig trupp och kvinnlig trupp. Har jobbat som hallansvarig för gymnastikhallen i Åkeshov, heltid som tränare i KFUM, Hammarbygymnasterna och Stockholms Gymnastikförening. Varit förbundskapten för MAG, lärare i gymnastik på Häggviksskolan och akrobatiklärare på Cirkusgymnasiet i Botkyrka. Jobbat i regionala kommittéer som ledamot och ordförande i MTK Öst, jobbat nationellt som ledamot i MTK och i dagsläget som ordförande för MTK.

Vad lockade dig att ta dig an uppdraget som styrelseledamot i regionen?
Styrelsens uppgift är att värna om gymnastiken i region Öst och vidareutveckla den så att vi finns tillgänglig för de som är nyfikna på vår sport. Vi har så mycket mer att ge och vi behöver jobba klokt för att få människor att förstå att träna gymnastik är för kroppskontroll och rörelsemönster vad simskolan är för simkunnighet. Att få leda styrelsen arbete med den uppgiften är min drivkraft

Vad är din största styrka in i arbetet med Gymnastikförbundet Öst?
Jag har haft dubbla “karriärer” där jag i mitt liv utanför gymnastiken jobbat med att leda förändringar i stora och små organisationer. Ofta har det handlat om organisationsutveckling, verksamhetsutveckling och att jobba med ledarskap i samband med det. Sedan har jag varit involverad i gymnastikrörelsen under så lång tid att det är både en styrka men även en svaghet.

Vad är den viktigaste frågan i region Öst idag enligt dig?
Tillgänglighet! Gymnastik ska var tillgängligt i närområdet, gymnastik ska vara tillgängligt för de som bara vill träna för att det är kul och gymnastik ska vara tillgängligt så att man ska kunna elitsatsa.

Ytterst handlar det om att skapa förutsättningar för att vara tillgängliga. Då pratar vi naturligtvis om att det ska finnas utrustning i våra skolsalar, sporthallar och våra gymnastikhallar för att träna någon av våra discipliner inom gymnastiken. Vi pratar om att det ska finnas engagerade, duktiga och kompetenta ledare och tränare och givetvis föreningar som kan organisera allt med stöttning av förbundet där det behövs.

Var önskar du att Gymnastikförbundet Öst befinner sig om 5 år?
Om 5 år önskar jag att GF Öst är en partner som våra medlemmar vänder sig till för att vi ses som engagerade, kunniga och duktiga i att stötta gymnastiken i regionen.

Var åker du helst på din semester?
Gotland ligger mig varmt om hjärtat…

Är fjärdedels gotlänning och har spenderat alla mina sommarlov som barn på en gammal släktgård norr om Visby. Är fortfarande där varje sommar och njuter av det tillsammans med min familj.

Vad i din kyl kan du inte klara dig utan?
Mitt kylskåp när det är som bäst innehåller massor av roliga och spännande råvaror att lag något smarrigt med. Om jag måste välja EN sak som jag inte klarar mig utan så blir det nog parmesanost...

Om du fick bjuda vem du ville på middag – vem skulle det vara och varför?
Gandhi. Han fick en hel nation att resa sig tillsammans utan att tillgripa våld och genom att leda genom gott exempel! Eller kanske Dalai Lama? Han lever i alla fall så det kan fortfarande bli verklighet! Får sätta det på min “Hink-lista”...