Startar: 03/9 9:00

Slutar: 01/04 16:00

Gymnastikens ledarskap

Välkommen till kursen Gymnastikens ledarskap!

I Gymnastikens ledarskap utvecklas den egna ledarskapsfilosofin. Med utgångspunkt i Athlete Centered Coaching och Self-Determination Theory fokuserar kursen på att skapa trygga och tydliga lärandemiljöer där de aktiva får möjlighet att utveckla sin inre motivation och självständighet. Kursen inleds med självstudier, där du som deltagare redan innan kurstillfället reflekterar över ditt ledarskap och din ledarskapsfilosofi; varför vill du vara ledare? Vilka mål vill du uppnå som ledare? Vad tycker du är viktiga nyckelord för ett bra ledarskap? Under kurstillfället kommer du att få möjlighet att diskutera dina reflektioner och tankar med de andra deltagarna. Viktiga ämnen i kursen är feedback och beröm, att formulera mål och bakslag men också tyst kunskap, överträning och utmattning, kropp och gränsdragning. Den här kursen riktar sig till dig som leder aktiva, oavsett inom vilken av Gymnastikförbundets alla verksamheter. Deltagarmaterialet är digitalt och kompletteras med en kursdag; i kurskalendern kan du välja ett fysiskt eller digitalt tillfälle (via videokonferens med deltagare på distans).

Länk till kursplan Pdf, 163 kB.

Omfattning och material
Kursens längd är tio lektioner á 45 minuter varav tre lektioner genomförs som självstudier inför kurstillfället som genomförs under en dag.
Deltagarmaterialet och självstudierna finns digitalt och du kommer att få inloggningsuppgifter skickade till dig i god tid inför kursstart.


Förkunskapskrav
Deltagaren har behörighet att genomföra denna kurs från det år hen fyller 15. Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört Gymnastikens baskurs – träning och tävling alternativt Baskurs Gruppträning samt Intro Svensk Gymnastik.

Tre kvinnor som pratar med varandra, en vänd mot kameran med texten TRÄNARE tryckt i gul text på sin svarta t-shirt. 

Datum:
2022-09-03

Kurstillfällen:
2022-09-03 09:00 - 16:00

Plats
digital plattform

Boende:
digital plattform

Kostnad
1350 SEK

Kostnadsbeskrivning
lunch ingår i priset

Kontaktperson
Pia Holm

Kontaktuppgifter
pia.holm@gymnastik.se

Sista anmälningsdag:
2022-08-03