Utomhusträning

Uteträning

Nu finns ett nyframtaget pass för dig eller din grupp som ni kan köra utomhus. Passet består av nio övningar i utomhusmiljö. Packa gärna ned en valfri tyngd i en ryggsäck samt ett gummiband. Glöm inte att värma upp innan!

Här hittar du uppvärmningsprogrammet. Pdf, 2 MB.

Ladda ner utomhusträningen här. Pdf, 3 MB.

Kvinna tränar sittandes på en bänk.

Träning i utegym

Har du eller din träningsgrupp tillgång till ett utegym? Då kan ni hitta inspiration i det nyframtagna programmet för träning i utegym. Programmet består av nio övningar som kan genomföras i de flesta utegym som finns. Ha gärna med ett gummiband som komplement till det som finns på plats. Glöm inte att värma upp innan du börjar träna!

Ladda ner uppvärmningsprogrammet här. Pdf, 2 MB.

Ladda ner passet träning i utegym här. Pdf, 3 MB.

Man tränar i utegym

Outdoor EFIT

Till alla Outdoor EFIT-pass kan du använda en ryggsäck fylld med handdukar och vattenflaskor som vikt eller någon annan vikt som du har hemma, vid stugan, ute i skogen eller på gymmet. Självklart går alla passen att genomföra utan vikt. Du kan även tänka progression - att fylla ryggsäcken tyngre och tyngre för varje vecka.

EFIT 2021

Uppvärmning - en allmän uppvärmning som går att anpassa på olika sätt. Gör den mer eller mindre utmanande. Inför ett EFIT-pass kan du även behöva höja pulsen med några kråkhopp eller göra benövningar i uppvärmningen lite mer dynamisk, alltså öka hastigheten.

Du ser alla fem träningspassen här

Nytt program för utomhusträning

När allt fler tränar utomhus för att minska smittspridningen av coronaviruset har Gymnastikförbundet i samarbete med Framåt för fler i rörelse tagit fram ett nytt träningsprogram.

  • Programmet innehåller totalt 35 övningar inom följande kategorier:
  • Uppvärmning, 11 övningar
  • Gymnastikträning, 7 övningar
  • Styrketräning, 11 övningar
  • Stretch, 6 övningar

Programmet kan genomföras nästan var som helst med endast ett fåtal redskap till hjälp. Övningarna kan göras med olika svårighetsgrad och kan anpassas till både nybörjare och mer erfarna gymnaster och inga av övningarna kräver pass eller kroppskontakt.

Förutom själva filmen där övningarna visas finns en utskriftsbar PDF som kan tas med på träningen.

Ladda ner PDF:en här Pdf, 19 MB.

Se alla övningar här

Affischer med utomhusövningar

Det är ganska enkelt att bara lägga på några övningar när du ändå är ute och går, ta hjälp av bänkar och trappor i träningen.
Upprepa gärna alla övningar några gånger (8-10) så får du en bra allmän träning för kroppen.

Affisch nummer ett Pdf, 5 MB.

Affisch nummer två Pdf, 4 MB.