Pausgympafilmer


Pausa med Puls - för att hjärtat ska få pulshöjning en stund, så att blodet pumpar runt ordentligt i kroppen och du får mer energi.


Pausa med Balans – då det har visat sig att vi behöver öva vår balans hela livet och få en ökad kroppsmedvetenhet.


Pausa med Styrka – då det är viktigt att vi anstränger våra muskler och belastar dessa både regelbundet i vardagen och ibland med ökad belastning.

Pausa med Rörlighet – om du är mer rörlig så får du en bättre balans i kroppen och du kan röra dig fullt ut, utan att det tar emot för mycket.

Pausa med Sittgympa – Ibland kan det vara bra att vara kvar på stolen och göra några övningar sittande, du kommer att upptäcka att även det kan vara ansträngande.


Pausa med Klurigheter – då vi behöver anstränga hjärnan med något annat än det vanliga arbetet. Det är bra att öva upp vår kognitiva förmåga.

Paus- och sittgympa

Gymnastikförbundet har tillsammans med Svenska Spel, Framåt för fler i rörelse, livesänd sitt- och pausgympa via Gymnastikförbundets Officiella Facebook kanal. Filmerna går att se i efterhand här eller via vår Youtubekanal. Varje film går igenom 15 minuter av vardera sitt- och pausgympa.


Ta en paus med kontorsyoga

Mera kontorsyoga

Ta en paus med pulshöjning

Ta en paus med styrka och rörlighet