Gruppträning - kondition

Gruppträning – kondition är en praktisk kurs för dig som är, eller vill bli, gruppträningsinstruktör med fokus på kondition- och uthållighetsträning och som vill leda effektiva, roliga, inspirerande och säkra pass. Kursen passar även dig som är ledare i andra discipliner inom gymnastiken, då innehållet kan användas som ett komplement till den ordinarie träningen.

I kursen får du kunskap om hur du på ett inspirerande och säkert sätt kan planera och leda kondition- och uthållighetsträning för olika målgrupper. Du får omsätta teori till praktik och lära dig hur du skapar och anpassar pass utifrån syfte, träningstempo och de aktivas känsla i kroppen, kopplat till olika puls- och träningszoner.

Kursen ger dig djupare förståelse för vad kondition och uthållighet har för betydelse för hälsa och prestation. Under kursen kommer du även få kunskap om arbetsfysiologi, träningslära samt metodik för kondition- och uthållighetsträning.

Denna kurs är en fördjupning från Gymnastikens baskurs – gruppträning, som utgår från de vanliga rörelserna inom gruppträning och hur de kan användas vid renodlade konditions- och uthållighetspass eller som ett komplement till andra pass. Genom kursen får du med dig många användbara verktyg för att ta ditt instruktörskap samt kondition- och uthållighetsträningen till nästa nivå!

Kurslängd: En dag. [kursplan Pdf, 89 kB.] Innan kurs ska du ha genomfört en lektionstimme á 45 minuter i självstudier.
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskaper: Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört:

  • Webbkursen Intro Svensk Gymnastik
  • Gymnastikens baskurs – gruppträning (eller träning och tävling)
  • Webbkursen Åldersanpassad träning för vuxna (eller för barn och unga)
  • Webbkursen Styrka, rörlighet och fysiologi

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer