Gruppträning - koreografi och passuppbyggnad

Gruppträning – koreografi och passuppbyggnad är en kurs för dig som är, eller vill bli, gruppträningsinstruktör med fokus på koreografi, dans och passuppbyggnad och som vill leda effektiva, roliga och inspirerande gruppträningspass. Kursen passar även dig som är ledare inom andra verksamheter där koreografier eller dansinslag är en del av träningsupplägget.

Under kursen kommer du få kunskap om hur du kan skapa och lägga upp ett koreografipass och hur du som instruktör kan kommunicera effektfullt och instruera en grupp på pedagogiskt vis. Du lär dig även hur du kan använda de vanliga rörelserna inom gruppträning för att sätta ihop sammanhängande koreografier. Dessa kan du sedan variera och anpassa utifrån olika typer av pass och stilar, som exempelvis gympa, aerobics, step och latino. Du lär dig använda grundstegen i dans och får fördjupad kunskap inom musikanalys och ledarskap.

Gruppträning – koreografi och passuppbyggnad är en praktisk kurs som ger dig många användbara verktyg för passuppbyggnad – till renodlade koreografipass eller som kompletterande delar till andra pass. I kursen ingår också ett färdigt pass-/klassupplägg, som tillsammans med den verktygslåda du får med dig gör att du kan utvecklas i ditt instruktörskap och skapandet av dina egna pass!

Kurslängd: Två dagar [kursplan Pdf, 88 kB.] Innan kurs ska du ha genomfört fyra lektionstimmar á 45 minuter i självstudier.
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskaper: Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört:

  • Webbkursen Intro Svensk Gymnastik
  • Gymnastikens baskurs – gruppträning (eller träning och tävling)
  • Webbkursen Åldersanpassad träning för vuxna (eller för barn och unga)

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer