Gruppträning - styrka

Gruppträning – styrka är en praktisk kurs för dig som är, eller vill bli, gruppträningsinstruktör med fokus på styrketräning och som vill leda effektiva, roliga, inspirerande och säkra pass. Kursen passar även dig som är ledare i andra discipliner inom gymnastiken, då innehållet kan användas som ett komplement till den ordinarie träningen.

I kursen får du kunskap om hur kroppen fungerar, hur musklerna är uppbyggda och hur de olika muskelgrupperna aktiveras i olika typer av pass. Du lär dig mer om styrketräning och hur man kan skapa bra övningar och pass som utmanar kroppen – genom att laborera med gruppträningens grundrörelser och styrketräningens variationer.

Du får också med dig konkreta verktyg för hur du skapar utmanande styrketräning för enskilda individer och grupper, där övningarna kan varieras och anpassas utifrån deltagarnas nivå. Under kursen får du även kunskap om vad funktionell träning är och hur du kan applicera det i din roll som instruktör.

Denna kurs är en fördjupning från Gymnastikens baskurs – gruppträning, som utgår från de vanliga rörelserna inom gruppträning och hur de kan användas vid renodlade styrkepass eller där styrkeövningar ingår som ett komplement. Gruppträning – styrka är en praktisk kurs där du får experimentera och vara kreativ i ditt skapande av styrkeövningar och pass. Den tar garanterat ditt instruktörskap till nästa nivå!

Kurslängd: Två dagar [kursplan Pdf, 90 kB.] Innan kurs ska du ha genomfört fem lektionstimmar á 45 minuter i självstudier.
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskaper: Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört:

  • Webbkursen Intro Svensk Gymnastik
  • Gymnastikens baskurs – gruppträning (eller träning och tävling)
  • Webbkursen Åldersanpassad träning för vuxna (eller för barn och unga)
  • Webbkursen Styrka, rörlighet och fysiologi

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer