Gruppträning - rörlighet

Gruppträning - rörlighet är kursen för dig som är, eller vill bli, gruppträningsinstruktör med fokus på rörlighetsträning och som vill leda effektiva, roliga och inspirerande pass. Här får du kunskap om hur du på ett inspirerat och säkert sätt kan planera och leda rörlighetspass med olika syften och teman för olika målgrupper. Kursen passar även dig som är ledare i andra discipliner inom gymnastiken då innehållet kan användas som ett komplement till den ordinarie träningen.

Under kursen kommer du få teoretisk och praktisk genomgång av vad rörlighet är, ledrotationer, genomgång led för led, stretching kontra dynamisk rörlighet samt varför vi människor behöver rörlighet. Du kommer också få kunskap om hur du som instruktör kan läsa av de aktiva för att kunna anpassa rörlighetsövningar individuellt. Du lär dig att skapa pass med alla viktiga delar och utvecklas ytterligare i ditt ledarskap. Gruppträning - rörlighet är en praktisk kurs där du får prova på tre olika typer av pass; flow, mobilitetspass och komplexrörlighet.

Denna kurs bygger vidare på Gymnastikens baskurs – gruppträning som utgår från de vanliga rörelserna inom gruppträning och hur de kan används vid renodlade rörlighetspass eller som ett komplement i annan typ av träning. Till kursen ingår även en övningsbank fylld med övningar att inspireras av när du skapar dina egna pass. Med en bred verktygslåda och inspiration är Gruppträning - rörlighet kursen där du får möjligheten att utmana de aktivas rörlighet till nästa nivå!

Kurslängd: En dag. [kursplan] Innan kurs ska du ha genomfört en lektionstimme á 45 minuter i självstudier.
Åldersgräns: Från det år du fyller 15
Förkunskaper: Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört:

  • Webbkursen Intro Svensk Gymnastik
  • Gymnastikens baskurs – gruppträning (eller träning och tävling)
  • Webbkursen Åldersanpassad träning för vuxna (eller för barn och unga)
  • Webbkursen Styrka, rörlighet och fysiologi

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer