Alla kan gympa

En bild

Vad är Alla kan gympa?

Alla kan gympa är en verksamhet för personer med funktionsnedsättningar,
t.ex. rörelsenedsättning, neuropsykiatriska och/eller intellektuella funktionsnedsättningar. Vi utgår från rörelseglädje och ser möjligheter istället för begränsningar i vår verksamhet.

Du får bland annat träna grundmotorik, koordination, styrka, uthållighet och röra dig till musik. Vi leker lekar, bygger banor och testar olika typer av redskap så att du får tränadin kropp på så många olika sätt som möjligt.

En del grupper har en särskild inriktning på sin verksamhet och tränar exempelvis mest trampolin, motionsgymnastik eller parkour, andra tränar blandad redskapsgymnastik varje gång. Alla kan gympa har något spännande, roligt och engagerande för alla.

Hur fungerar det?

För oss är individen viktigare än diagnosen och därför strävar vi efter att alltid anpassa vår verksamhet utifrån varje enskild deltagares behov. Våra ledare har oftast erfarenhet av olika funktionsnedsättningar men även gymnastikspecifika utbildningar med kunskap i hur verksamheten anpassas för olika behov.

Det är viktigt för oss att vara fler ledare för att skapa en trygg miljö och för att undvika inställda aktiviteter. Rutiner är viktigt, träningen är utformad på
ett igenkännligt sätt genom att vi exempelvis inleder och avslutar aktiviteterna på liknande sätt varje gång.

Våra huvudsponsorer

Våra sponsorer