Utbildarutbildning för nya kurser i truppgymnastik

Utförande av Truppgymnastik i förgrunden, i bakgrunden sitter publik

I augusti lanseras nya kurser i truppgymnastik och i helgen var det dags för utbildning för ett gäng utbildare. 13-14 mars genomfördes den första av två utbildarutbildningar för Truppgymnastik A.

Med anledning av pandemin har samtliga utbildarutbildningar i vår ställts om till digitala och därför var det på Zoom som 24 utbildare och två utbildarutbildare träffades.

- Det var stort engagemang i helgen. Utbildarna är väldigt engagerade och det blev därför mycket diskussioner kring material och upplägg i helgen. Det är klart det finns mycket tankar och många frågor på en utbildarutbildning, det ser vi som positivt.

Det berättar Jenny Hermansson, Gymnastikförbundet, som tillsammans med Lisa Lopakka var med och anordnade helgen.

Under mars och april kommer det genomföras utbildarutbildningar för Truppgymnastik A, Truppgymnastik redskap B, Truppgymnastik fristående B och Truppgymnastik redskap C. Senare i vår/sommar kommer även de blivande utbildarna för Truppgymnastik fristående C och Truppgymnastik redskap D få ses digitalt. Totalt blir det åtta tillfällen som syftar till att utbilda de blivande utbildarna så att de sen kan hålla kurser runt om i landet.

Publicerad: 2021-08-02

UPPTÄCK MER