Gymnastik – variera och utmana

En bild

Kursen som sätter lekfullhet och variation i centrum.

En av Gymnastikförbundets kurser inom barn- och ungdomsgymnastiken är Gymnastik – variera och utmana. Här varvas övningar från cirkusens värld, styrketräning, hopprep, dans och koreografi med vanliga grundövningar på matta och trampett så som handvolt, rondat, flickis och frivolt.

Här får deltagaren utveckla sitt ledarskap för målgruppen; med praktiska tips på bemötande och att skapa trygghet hos äldre barn/ungdomar.

Johan Björnström är en av dem som har gått kursen. Han själv är aktiv tränare inom Kvinnlig artistisk gymnastik (KvAG) och även styrelseledamot i föreningen GK Norra Norden. Johan berättar:
- Jag gick "Variera och utmana" när jag tränade en grupp inom KvAG Basic och det var en av dem bättre kurser jag gått inom gymnastiken. Jag fick med mig många bra tips och trix på hur man kan göra träningarna roligare och mer utvecklande. Vi fick öva mycket på att passa i flera olika grundövningar, bland annat volter.

Upplägget på kursen var bra, speciellt för mig som inte tränat gymnastik själv. Jag fick med mig många nya övningar och idéer om hur man skapar variation i träningen.

På vilket sätt tar du med dig kunskaperna från kursen in i din egna träning/verksamhet?

Jag har tack vare denna kurs fått mer inspiration att fortsätta inom gymnastiken och har även gått fler utbildningar efter den.

Vem rekommenderar du att gå kursen?

Jag rekommenderar speciellt föräldrar som är ledare och som själva inte har erfarenhet från gymnastiken att gå den då den berör många områden och är väldigt allsidig. Kursen passar även bra för alla som är ledare för barn.

Läs mer om vad kursen Gymnastik – variera och utmana innehåller och hitta aktuella kurstillfällen i utbildningskalendern.

Publicerad: 2023-10-24

UPPTÄCK MER