Lansering kurser inom Trampolin och DMT

En bild

Höstterminen 2024 lanseras nya teknik- och metodikkurser i trampolin och DMT. Under mars genomfördes utbildarutbildningar för A- och B-kursen som ersätter tidigare steg 1 och 2. Här får du en översikt av de nya kurserna!

Vi stämmer av med Louise Nordenberg:

I mars genomfördes utbildarutbildningar för Trampolin och DMT A-B. Vilka var med, vad var helgens fokus och hur tyckte du att det gick?

- Jag och Ulf Andersson, som varit expertgrupp och författare för produktionerna, träffade de nya utbildarna tillsammans med produktionsledare Therese Flemström och utbildningsansvarig Maria Olsson. Några av utbildarna har hållt i de gamla kurserna och några är helt nya i förtroendeuppdraget som utbildare. Vi gick tillsammans igenom samtliga 40 lektioner för de två kurserna. Helgen blev bättre än väntat, vi känner oss mycket nöjda med kurserna som lanseras och innehållet förstärks av de kompetenta utbildarna som våra deltagare kommer att få träffa!

Hur skiljer sig de nya kurserna från de gamla steg-kurserna?

- Trampolin och DMT A ersätter tidigare Trampolin steg 1. Fokus är som tidigare grunderna i hoppning. Övningsmässigt går kursen något längre än tidigare, till och med framåtvolter med halvskruv samt bakåtvolter med helskruv. Trampolin och DMT B ersätter tidigare Trampolin steg 2. Även B-kursen går övningsmässigt längre än tidigare, till och med dubbelvolter framåt med halvskruv och dubbelvolter bakåt utan skruv.

De nya kurserna består av självstudier och ett fysiskt kurstillfälle. Viktiga utgångspunkter är smart och säker träning, att utveckla sitt ledarskap med gymnastens inre driv som utgångspunkt, biomekanik och träningslära. Och att DMT ingår i kurserna är helt nytt!

Den stora skillnaden är att vi paketerat både gammal och ny kunskap på ett vis som vi tror kommer inspirera deltagarna att bli ännu bättre tränare. Alltifrån uppvärmning till integritet.

Vem riktar sig kurserna till?

- A-kursen startar redan vid de första studsarna och hjälper nya tränare att komma igång med verksamheten, oavsett tidigare erfarenhet. Vi ser framför oss att kurserna kommer ha deltagare med olika erferenhet som kompletterar varandra, från tidigare gymnaster till tränare med annan bakgrund än just trampolin och DMT.

Senare i vår genomförs även utbildarutbildningarna för Trampolin och DMT C och D, dessa lanseras under vårterminen 2025. Läs mer om innehållet i de kommande kurserna.

Publicerad: 2024-04-23

UPPTÄCK MER