Nyheter Uppvisningsgymnastik

 • Inspireras under inspirationshelg med fokus på kreativitet

  Den 30 augusti-1 september bjuder Gymnastikförbundet in till dig till en helg som är full med pass med fokus på koreografi och kreativtet
 • Digital workshop 13 februari

  Uppvisningskommittéen bjuder in till digital workshop för alla som är intresserade av uppvisningsgymnastik den 13 februari 18-19 via Teams.
 • Finland bjuder in till uppvisningsevenemang

  Finlands Svenska Gymnastikförbund, FSG, arrangerar vart fjärde år en finlandssvensk
  gymnastikfest och bjuder nu in deltagare från Sverige!
 • World Gym For Life Challenge 2025

  Vill din förening delta på uppvisningsevenemang i Portugal 22-26 juli 2025?!
 • Gym for Life Challenge

  För andra året i rad genomfördes det inspirerande arrangemanget Gym for Life Challenge i Uppsala! Gym for Life Challenge Sverige är ett uppvisningsevent för alla discipliner inom Svensk Gymnastik, och anordnades den 18 november för andra året på rad av GCF Uppsala och Gymnastikförbundets nationella uppvisningskommitté.
 • Öppet webbinarium - uppbyggnad av uppvisning i din förening/verksamhet

  Den 12 oktober bjuder Gymnastikförbundet tillsammans med Uppvisningskommittén in till ett kostnadsfritt webbinarium om kulturbärarnas viktiga roll för att utveckla uppvisnings- och showverksamheten.
 • Öppet webbinar

  Tips och trix för att ”krydda” program till Gym for life challenge eller andra stundande event
 • Premiär på Gymnaestradan - Mälarögymnasterna imponerade

  En av de föreningar som medverkar för allra första gången på en Gymnaestrada är Mälarögymnasterna, och här berättar tre av deltagarna hur de tagit sig hit och vilka deras upplevelser är av det stora evenemanget. Dessutom ger de konkreta tips till andra föreningar som kanske funderar på att åka till nästa Gymnaestrada, den i Lissabon 2027. Efter bara några dagar i Amsterdam är Mälarögymnasterna helt övertygade om att de kommer att åka till Lissabon också!
 • Hedersuppdrag för Malmöflickorna i årets FIG-gala

  Den stora finalshowen på Gymnaestradan är den så kallade FIG-galan, då 20 av de totalt 57 medverkande länderna, deltar med sina allra bästa uppträdanden. Föreställningarna håller en väldigt hög nivå och på årets FIG-gala medverkar Malmöflickorna från Sverige.
 • Nordisk afton - en hyllning till gymnastiken i Norden

  Tre svenska, norska och finska team uppträder med fyra danska på 2023 års uppsättning av Nordisk afton på World Gymnaestrada i Amsterdam. Tillsammans har de uppgiften att förmedla de nordiska rötterna genom gymnastiken, berättar den danska koreografen Stinna Shaktiva, ansvarig för ”Nordic Roots” som showen heter.
 • Glädjefull invigningsdag på World Gymnaestrada i Amsterdam

  Den 17de upplagan av World Gymnaestrada är invigd. Calle Myrsell är Head of Delegation för den svenska truppen som består av över 600 deltagare, såhär sammanfattar han evenemangets första dag.
 • Föreningsmaterial i Uppvisningsgymnastik

  Ni har väl inte missat allt material som finns att ladda ner på Gymnastik.se kring allt du behöver veta kring uppvisningsgymnastik? Hur startar vi upp denna träningsform i föreningen som ett fantastiskt komplement till alla som inte vill tävla i gymnastik? Här finns massor med tips och ideér hur du bygger ett uppvisningsprogram och utvecklar uppvisningsgymnastik i din förening.
 • Välkommen på Webbinarium 20:e juni- Gym for Life Challenge Sverige, Uppsala 2023-Eurogym 2024, Bodö

  Den 18 november 2023 anordnas andra upplagan av Gym for Life Challenge Sverige i Uppsala för gymnaster inom gymnastikens alla olika discipliner samlade på samma arena, från 12 år och uppåt! En färgsprakande, publikvänlig show där alla framträdanden får feedback från experter inom olika genrer inom gymnastiken.
  • Vad är Gym for Life Challenge och varför ska vi med på detta?

  Mellan 13-18 juli, 2024 anordnar Europas kulturhuvudstad, Bodö, European Gym for Life Challenge (EGFL) samt Eurogym. EGFL riktar sig till alla åldrar från 12 år och uppåt, och Eurogym för alla ungdomar mellan 12-18 år. En fullspäckad gymnastikvecka med uppvisningar, workshops, kvällsaktiviteter, utflykter där minnen och kontakter med andra gymnastikfantaster skapas för livet!
  • Presentation om EGFL och Eurogym samt möjlighet att ställa frågor!

 • Europeisk utvecklingshelg i Kroatien - inom Gymnastik - för alla och uppvisningsgymnastik

  Europas tekniska kommitté bjuder in till ett unikt utbildningstillfälle för dig som vill utvecklas inom uppvisningsgymnastik samt Gymnastik- för alla. Under en helg kombineras olika utbildningsaktiviteter och erbjuder en plattform för gymnastiktränare, tränarutvecklare, sportchefer att utbyta erfarenheter, kunskap och idéer.
 • Gym for Life Challenge, Baku

  Azerbajdzjans gymnastikförbund bjuder in Svenska Gymnastikförbundets klubbar och gymnaster
  att delta i den första Baku Gym for All International Challenge.
 • Vill du bli volontär på Gymnaestradan 2023?

  World Gymnaestrada 2023 möjliggörs av det stora antalet volontärer. Är du närvarande på World Gymnaestrada som åskådare och vill du ha en aktiv roll? Se då till att anmäla dig som volontär!