Hoppa tillsammans

Det finns många övningar och tricks som är roliga att göra tillsammans. Här finns ett gäng att pröva på, både i par och grupp.

Hoppa & veva tillsammans

Två kompisar håller i varsin ände av repet. Båda vevar samtidigt, men hoppar varannan gång. Tänk att armen ska måla en åtta.

Öka farten för att göra det svårare.

Hoppa två i ett enkelrep

Två kompisar håller i varsin ände av repet. Stå nära varandra och veva samtidigt så att ni kan hoppa tillsammans i samma rep.

Öka svårighetsgraden genom att lägga till en paus där ni snurrar in mot varandra ett varv och sedan hoppar igen.

Två hoppar och en vevar

Den ena kompisen ställer sig framför den andra. En av kompisarna håller i repet och vevar så att båda kompisarna kan hoppa i samma rep.

Börja med vanliga hopp och öka svårighetsgraden genom att kompisen som inte vevar hoppar runt i en snurr.

Springa & hoppa tillsammans

Två kompisar håller i varsin ände av repet. Ni vevar samtidigt och börjar springa. Den ena kompisen är den som hoppar och den andra springer med och vevar. När ni sprungit en bit byter ni så att den andra kompisen hoppar.

Strömhopp i långrep

Hopparna ställer upp på ett led. När repet vevas springer hopparna in en i taget, hoppar ett hopp, springer ut igen.

Försök hålla en jämn ström så att en person hoppar på varje vevning.

Springa genom långrep

Ställ er redo att springa genom långrepet. När repet är högst upp springer en person i taget genom repet utan att nudda det. Hitta en jämn ström när ni springer.

Testa även att springa genom två och två.

Fyll repet

Hopparna hoppar en i taget. Den som hoppar in först hoppar så långt fram som möjligt så att de andra kan hoppa in efter. Hopparna stannar kvar tills alla hoppare är inne.

Tips! Ställ er på två led bredvid varandra så att flera få plats.

Spänstiga banan

Bygg upp en spänstig bana på skolgården full av olika hopp. Tips på vad som kan ingå i banan är hopp i långrep, hopp över hinder och hopp i rockring. Variera mellan jämfotahopp, hopp med ett ben först och upphopp.

Stilla… Hoppa!

Ställ dig i långrepet redo att hoppa. När repet vevas hoppar du ett hopp.

Välj själv om du vill testa hoppa fler hopp än ett. Tillsammans kan vi klara det!

Hoppa rep i rep

Hoppa in med ett enkelrep i dubbelrepet. Hitta takten och hoppa jämfota. Variera mellan korshopp eller dubbelsnurrar!

Spring under repet

Ställ dig redo att springa under långrepet. När repet är högst upp springer du under repet utan att nudda det. Ibland behövs en hjälpande hand!

Hoppa & byt

Två kompisar ställer sig mittemot varandra med varsitt rep. En tredje står mittemellan utan utan rep. Alla tre skiftas om att veva och hoppa i mitten. Skapa egna varianter!

Chinese Wheel

En rolig utmaning om kräver mycket träning! Armarna vevar ungefär som när man crawlar, alltså inte parallellt.

Bägge håller i ena repet med höger hand och i andra repet med vänster hand. Repet korsas i mitten, mellan hopparna. Börja hoppa med repet som är längst bak. Slå repen växelvis med höger och vänster arm. Hopparen på höger sida hoppar över höger rep och vänster hoppare hoppar över vänster rep.