Trampolin och DMT D

Ny kurs - lanseras våren 2025!

Trampolin och DMT D är för dig som vill ta ditt ledarskap vidare och bli tränare på högsta nationella nivå. Med kunskap inom idrottspsykologi, tillämpad biomekanik och teknik för de mest avancerade övningarna får du en bra grund för att kunna vara tränare för gymnaster med hög träningsintensitet och högt uttalade mål med sin träning. Utöver metodik för övningar och periodisering med fokus på formtoppning  innehåller kursen även diskussioner kring taktik och vilka risker som finns, och hur du förebygger dessa. Likt tidigare kurser läggs fokus på trampolin, med inslag av DMT. Kursen lägger även vikt på diskussioner och erfarenhetsutbyte där ni pratar om hur grenarna har utvecklats och hur du som tränare bäst förbereder dig för framtiden.

Kursen tar vid där kurserna Trampolin och DMT C och Idrottspsykologi slutade; med utgångspunkt i gymnastikens rörelsemönster, Athlete Centered Coaching och Self Determination Theory.

Du får behörighet för samtliga övningar som genomförs på trampolin och DMT.

Varmt välkommen till kursen!

Kurslängd: Två dagar + examinationstillfälle fem lektionstimmar [kursplan Pdf, 66 kB.]
Åldersgräns: Från det år du fyller 18
Förkunskaper: Deltagaren ska, utöver kursens självstudier, ha genomfört Trampolin och DMT C och Idrottspsykologi.

Därutöver webbkursen Intro Svensk Gymnastik, Gymnastikens baskurs – träning och tävling (eller gruppträning), webbkursen Åldersanpassad träning för barn och unga (eller för vuxna), Trampolin och DMT A, Gymnastikens ledarskap, webbkursen Styrka, rörlighet och fysiologi, Trampolin och DMT B samt Biomekanik som är förkunskapskrav till tidigare kurser.

Behörighetstid: Behörigheten för Trampolin och DMT D gäller i 5 år

Examination: Examinationen sker digitalt vid ett separat tillfälle inom tre månader efter kurstillfället. Examinationstillfället är fem lektionstimmar och består av en muntlig presentation baserat på ett case samt en skriftlig examination baserad på videoanalys.

Efter genomförd kurs rekommenderas att du som tränare fortsätter att samla erfarenhet och praktisera dina färdigheter.