Lansering av nya kurser – ta del av flera nya utbildningsnyheter!

Träning trampolinhopp, bildtext Lansering av nya kurser

Under sensommaren och hösten rullar Gymnastikförbundet ut flera nya kurser. Det första lanseringsdatumet att hålla koll på är 1 augusti. Då lanseras fem nya kurser i Truppgymnastik, Trampolin som hjälpredskap och Idrottsnutrition och återhämtning.

Utbildningsmässigt går gymnastiken en väldigt spännande höst tillmötes. Utbildningsprojektet, som arbetar med en revidering av utbildningssystemet, släpper hela 10 nya kurser under hösten. För den som törstar efter nya kunskaper är det första lanseringsdatumet att hålla reda på 1 augusti. Då kan du anmäla dig till fem nya kurser i Truppgymnastik samt de nya kurserna Trampolin som hjälpredaskap och Idrottsnutrition och återhämtning.

Fem nya kurser i truppgymnastik

Träningslokal hopp

Truppgymnastik A: Den grundläggande kursen för dig som är eller vill bli tränare inom truppgymnastik. Här får du kunskap om truppgymnastikens alla tre grenar; fristående, tumbling och trampett för att kunna nyttja olika moment både för att skapa varierad träning men också för att väva samman träningarna till en helhet för gruppen. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.

Truppgymnastik redskap B: När du känner dig trygg med att lära ut övningarna på tumbling och trampett från kursen Truppgymnastik A, och vill lära dig om mer avancerade övningar, kan du gå vidare till Truppgymnastik redskap B. Där introduceras du till skruvar, dubbla volter, whipback och förberedelser för dubbla volter över bordet. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.

Truppgymnastik fristående B: Du får konkreta tips och verktyg för hur ett program kan skapas och tränas. Kursen ger dig inspiration och förslag på olika sätt att träna på koreografi och svårighetsmoment genom grundläggande rörelseskolning och rörelseskolningsprogram med fokus på olika svårighetsmoment. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.

Truppgymnastik redskap C: På kursen fortsätter du utveckla din kompetens inom dubbla volter, nu både framåt och bakåt och med skruvar. Du får också kunskap för att lära ut dubbla volter på bord. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.

Truppgymnastik fristående C: Du får fördjupa din kunskap inom friståendets alla delar. Kursen tar upp konkreta tips och förövningar för avancerade svårighetsmoment och vikten av att planera friståendekoreografin taktiskt runt svårighetsmomenten. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.

Trampolin som hjälpredskap

Passar tränare från alla verksamheter och öppnar upp möjligheten att nyttja trampolin som hjälpredskap fullt ut. Denna webbkurs fokuserar på att hantera trampolinens egenskaper och ger dig som tränare behörighet att lära ut övningar på trampolinduken i kombination med den behörighet du skaffat dig för övningar genom verksamhetsspecifika kurser.

Att hoppa trampolin är både ett roligt inslag och effektivt komplement i träningen. I stället för att exempelvis springa fram till trampetten eller satsbrädan varv efter varv för att träna in olika övningar, kan trampolinen skonsamt hjälpa till vid både inlärning och förbättring.

Denna kurs är ett krav från lansering den 1 augusti för att genomföra övningar på trampolinduken (oavsett tidigare utbildning, undantaget specifik trampolinutbildning steg 1-4). Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.

Idrottsnutrition och återhämtning

Här får du lära dig om sambandet mellan den mat du äter och de fysiologiska processer som är inblandade i energiproduktionen och återhämtningen. Kunskaperna du får i den här kursen ger dig ett bättre utgångsläge för att kunna ge bra rekommendationer gällande kost och återhämtning, tillsammans med råd till dig som ledare hur du kan förebygga, uppmärksamma och agera om du misstänker att någon har en ätstörning eller andra nutritionsrelaterade problem. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.

I denna PDF finns mer information om alla höstens nya kurser och även vårt samlade kursutbud. Pdf, 2 MB.

Konvertering av kurser – Viktig information för dig som gått våra tidigare kurser

Den 1 augusti 2021 lanseras nya teknik – och metodikkurser i truppgymnastik. Perioden för konvertering från tidigare Basic-steg 4 till de nya kurserna Truppgymnastik A-D är 1 augusti – 31 december 2021. Därutöver förlängs perioden för konvertering från Teori steg 1–3 till de nya kurserna i ledarskap och träningslära till och med den 31 december 2021. Om du ska konvertera inom truppgymnastiken är det viktigt att du först konverterar inom ledarskap och träningslära.

Läs mer om konvertering här. Har du frågor om konnvertering? Maila konvertering@gymnastik.se

Publicerad: 2021-07-28

UPPTÄCK MER