Nya kurser i truppgymnastik

Redo att utveckla ditt ledarskap och fördjupa dina kunskaper i trampett, tumbling och fristående? Utbilda dig i truppgymnastik med Gymnastikförbundets nya kurser!

otalt lanseras sex olika kurser i truppgymnastik varav den grundläggande kursen, på nivå A, innhåller tryppgymnastikens alla tre grenar; fristående, tumbling och trampett. Fördjupningskurserna på nivå B-D är sedan indelade i redskap respektive fristående. Redan nu kan du anmäla dig till kurserna A-C medan kursen på nivå D lanseras under hösten.

Truppgymnastik A: Den grundläggande kursen för dig som är eller vill bli tränare inom truppgymnastik. Här får du kunskap om truppgymnastikens alla tre grenar; fristående, tumbling och trampett för att kunna nyttja olika moment både för att skapa varierad träning men också för att väva samman träningarna till en helhet för gruppen. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.


Truppgymnastik redskap B:
När du känner dig trygg med att lära ut övningarna på tumbling och trampett från kursen Truppgymnastik A, och vill lära dig om mer avancerade övningar, kan du gå vidare till Truppgymnastik redskap B. Där introduceras du till skruvar, dubbla volter, whipback och förberedelser för dubbla volter över bordet. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.


Truppgymnastik fristående B:
Du får konkreta tips och verktyg för hur ett program kan skapas och tränas. Kursen ger dig inspiration och förslag på olika sätt att träna på koreografi och svårighetsmoment genom grundläggande rörelseskolning och rörelseskolningsprogram med fokus på olika svårighetsmoment. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.


Truppgymnastik redskap C:
På kursen fortsätter du utveckla din kompetens inom dubbla volter, nu både framåt och bakåt och med skruvar. Du får också kunskap för att lära ut dubbla volter på bord. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.


Truppgymnastik fristående C:
Du får fördjupa din kunskap inom friståendets alla delar. Kursen tar upp konkreta tips och förövningar för avancerade svårighetsmoment och vikten av att planera friståendekoreografin taktiskt runt svårighetsmomenten. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.


Truppgymnastik redskap D:
Du fortsätter bygga på de övningarna du gått igenom i tidigare kurser. Kursen innehåller de mest avancerade övningarna som tränas på idag så som dubbla och trippla volter med multipla skruvar. Under kursen får du även delta i diskussioner kring hur truppgymnastiken har utvecklats och hur du som tränare bäst förbereder dig för att kunna ta steget in i framtiden. Mer information om kursen och hur du anmäler dig hittar du här.


Konvertering av kurser – Viktig information för dig som gått våra tidigare kurser

Den 1 augusti 2021 lanserades Gymnastikförbundets nya teknik – och metodikkurser i truppgymnastik. Perioden för konvertering från tidigare Basic-steg 4 till de nya kurserna Truppgymnastik A-D är 1 augusti – 31 december 2021. Därutöver förlängs perioden för konvertering från Teori steg 1–3 till de nya kurserna i ledarskap och träningslära till och med den 31 december 2021. Om du ska konvertera inom truppgymnastiken är det viktigt att du först konverterar inom ledarskap och träningslära.

Läs mer om konvertering här. Har du frågor om konnvertering? Maila konvertering@gymnastik.se

Publicerad: 2021-08-10

UPPTÄCK MER